Hemvispad glass

Man behöver ingen glassmaskin för att göra glass. Vispa 5 äggulor med 5 dl florsocker, när det är fluffigt, rör ner 5 dl vispad grädde. Tillsätt sedan valfri smak. Vi brukar göra en hel del olika varje gång. Några favoritsmaker:
- Nyplockade jordgubbar
- Äpplen stekta i kanel och socker (avsvalnade)
- Krossade turkisk peppar
- Krossade polkagrisar
- Citron
- Kung markattas kakao och fin riven choklad

Det här inlägget postades i Kost och hälsa, Vardagslyx. Bokmärk permalänken.

4 svar till Hemvispad glass

 1. Fia Fit skriver:

  Vilken grym blogg! Både snygg och kul. Tyvärr måste jag kisa lite när jag läser eftersom jag blir helt galen av att se den där ljuvliga glassen. Nästan så att jag vill bita i iPhonen… Trevlig lördag!

 2. katarina skriver:

  Fia Fit: Tack, kul att du gillar bloggen! Ja glassen är så ljuvligt god! Å hyfsat enkel att vispa ihop!

 3. Katrin L skriver:

  Super fin blogg!
  Kul med glassen, den måste jag pröva! Jag har virit inne i ett glass stimm nu, lånade en kunds glassmaskin och har prövar lite olika recept men inte varit riktigt nöjd….makinen är nog lite gammal oxå….:)

 4. Linda skriver:

  Såg helt galet gott och mysigt ut med egen glass! Har aldrig tänkt på att man faktiskt kan använda glassformar även till mjukglass och inte bara isglass. Jag har därför klickat hem två formar från Rice nu och jag hoppas de kommer innan helgen. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>