LCHF middag: Lax med blomkålsmos

Laxen gjorde jag i ugnen, den ska vara lite mörkrosa innuti då man tar ut den så är den perfekt vid servering. Blomkålsmosen gör jag genom att koka och sedan mixa blomkål tillsammans med ca 1 dl grädde, lite salt, en klick smör och kryddar med muskotnöt.

Såsen är spad från fisken, 1 grönsaksbuljong, 0,5 dl vitt vin, grädde efter smak, lite salt och hemmaodlad oregano och basilika.

Det här inlägget postades i LCHF. Bokmärk permalänken.

7 svar till LCHF middag: Lax med blomkålsmos

 1. Stina skriver:

  Men gud vad gott det låter och på en underbar tallrik! Tack för härligt tips!:)

  • katarina skriver:

   Ja det är supergott! Tallriken är ett riktigt loppisfynd! Köpte denna Wedgewood-servis på Blå Porten och det var hur många tallrikar som helst, assietter, uppläggningsfat, såskanna mm mm Tydligen ovanligt att få tag på en helt komplett uppsättning. Nu är samlingen lite mindre efter lite kalas med kras och två små gullungar som hjälper till att duka! :)

 2. Jennifer skriver:

  Vi gjorde blomkålsmos idag :) Har gjort det tidigare också och visst är det gott! Förra gången hade vi bara broccoli men idag hade vi blomkål och två broccoli. Jummy!!

 3. tbdress skriver:

  taylormade golf positioned slightly in the long
  tbdress http://www.tbdress.cc

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>