Vardagslyx: Maten

På bilden: Nyårstoast, varför inte en vanlig måndag?

Utmaning 1: Tiden (lösning: förberedelse)
För mig är det vardagslyx att laga mat utan stress. Vilket inte är tvärenkelt med två små.  Första och bästa tipset: Storkok. Asbra. Idag mixade jag ekologiska grönsaker med Renée Voltaires buljong och färska örter samt grädde till en sjukt god soppa. En stoooor kastrull där det blev både ett par middag extra och en hel del bebismat till lillasyster.

Utmaning 2: Också tiden (lösning: pengar)
Nästa tips är gå ut och ät en vanlig tisdag, så dyrt är det ju inte. En variant är att träffa familj och vänner och äta tillsammans – ofta! Det är ju roligare att laga mat till fler!

Utmaning 3: Utbud av eko/närproducerat (lösning: anpassning)

Läs ”äkta vara” och du har käkat ditt sista halvfabrikat, åtminstone utan eftertanke. Alltså herre min ge va skit dom stoppar i vår mat. Jag försöker laga mat från ekologiska och/eller närproducerade råvaror. Fast man får passa sig, visste ni till exempel att de små svarta oliverna är gröna oliver de färgat svarta. Man får handla efter säsong. Bättre att äta samma mat ofta som man vet är bra.

Utmaning 4: Trist mat (lösning: tillbehör)
Vilken rätt som helst blir spännande med något av följande: fetaost, cheréost, parmesan, creme fraiche med chilisås, färska örter, melonskivor och givetvis i själva matlagningen massa smör och grädde.

Utmaning 5: Inramningen (lösning: ös på!)
Tänd ljus, använd finporslinet, lägg upp maten på tallrikarna på ett smakfullt sätt (ja, även om det är makaroner och korv). Inred köket/matrummet så att ni trivs där. Ät tillsammans.

Var med och fortsätt inspirera med dina tankar och tips…kommentera!

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.