Dela med sig

Åh, vissa söta fina människor skriver så negativt på Facebook, om livet och om sig själva. Det känns så destruktivt. Det är ofta utan förklaringar, bara till exempel  ”Livet suger” och som på beställning kommer kommentarer som ”styrkekram”, eller ”efter regn kommer solsken”. En liten klapp på axeln. Det är vad man får.  Tänk vad mycket mer det skulle ge att prata med någon eller göra något annat mer konstruktivt. Be om hjälp på riktigt. Livet är för kort för att suga. Jag känner att det jag skriver på Facebook och som publiceras till ett stort antal vänner och bekanta får en effekt. Det förstärker min bild av mig och även hur andra uppfattar mig.

Vad vill jag sätta på pränt och förstärka i mitt liv? Jag vill förstärka den jag är när jag är som bäst! Vad vill jag bidra med? Hur kan jag sprida glädje, så små frön av inspiration och insikt?

Vad tänker du om detta? Vad delar du på Twitter/Facebook/blogg?

4 kommentarer

 1. Följande text tycker jag är intressant:
  I sin examensuppsats undersökte psykologen Linda Hellqvist fem personers statusuppdateringar på Facebook under två veckors tid. Det visade sig att de flesta hade en humoristisk ton. Flera beskrev att det var viktigt att folk kommenterade deras statusuppdateringar och då gällde det att vara rolig för att få uppmärksamhet. Folk uttryckte att när de upplevde motgångar och problem så försökte de vända dessa till något positivt. Många var också överens om att det inte passade sig att vara deppig eller må dåligt på Facebook. Hellqvist frågar sig vart negativa känslor tar vägen om de inte får uttryckas på sociala medier. Håller vi på att skapa en konvention om att inte prata om jobbiga saker?

  Martin Berg påminner om att Facebook startades i USA och i grunden är ett uttryck för en amerikansk socialisationskultur.

  – I USA är det mer av en peppkultur där man lyfter fram positiva saker. Det hade varit intressant att tänka sig ett Facebook som sprungit fram i en centraleuropeisk kultur. Då kanske vi hade haft mer av en deppkultur där professionella gråterskor florerat på Facebook, säger han.

  http://mosskin.se/2011/01/14/vad-facebook-verkligen-gor-med-din-identitet-2/

 2. Håller med dig! Det gäller också att hela tiden tänka på vad man vill förstärka och VARA mer av den personen. Inte bara på Facebook. Då blir det äkta!

 3. Även om de flesta känner till ”facebook-livet”, alltså att det är ytterst små/vinklade fragment som man delar med sig av så är det ändå viktigt vad man skriver. Det stärker bilden av sig själv, absolut…och då gäller det att välja vad man vill vara. Precis som du säger. Det kan dock vara skönt tycker jag med en liten blandning, bara positivt och tipptopp hela tiden gör att man uppfattar personen som bara en facebook-personlighet. Äkta vara är bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.