10 tips: hur man blir en glad skit!

1) Sluta se på filmer/tv som inte ger dig en positiv känsla. Jag är fullkomligt galen i romantiska komedier med vackra tjejer och söta pojkar i. Vilka känslor vill du ha i ditt liv? Skaffa dem!
2) Samma gäller musik och böcker. Jag kör då och då musikterapi gladsånger!
3) Förändra det som inte fungerar i vardagen. Ex: Jag tyckte det var trist att stryka och skapade mig en ny vana, att lyssna på skitroliga och spännande talböcker samtidigt.
4) Tänk på vad du säger. Jag har övat upp mig själv att reagera på t.ex. följande ord: Varför (ersätt med vad), Inte (skit i), Men du då (strunta i), kanske bör ska (ers. vill), leta (ers. hitta), försöka (ers. jag fixar det). Gör stor skillnad!
5) Att bråka är skittrist, har slutat med det helt i princip. Smart kommunikation är riktigt kul och för mig och mina kära närmare varandra. Hur? Ha intentionen att vilja utvecklas samt ha tålamod. Lyssna. Fråga. Coacha. Då försvinner bråken! :)
6) Att omge mig med i huvudsak positiva människor, samt att vara medveten när jag umgås med personen som tar energi för att inte släppa energi omedvetet.
7) Vardagslyx! JA! Levande blommor, färgglada disktrasor, underbart sköna märkestrosor – det gör mig gladare!
8) Ge feedback och komplimanger till så många du kan! Tala från hjärtat! Kom ihåg dig själv!
9) Skratta mycket! Spara på roliga saker som seriestrippar, roliga historier, foton och ta fram vid behov!
10) Läs inspirationsbloggen för mer inspiration och glada tankar! :)

9 kommentarer

  1. Jag älskar verkligen den 100%-iga ironin i dina tips. Skrattar högt när jag ser framför mig vilken lallande fåne man skulle bli om man följer dem. Det förgyllde vekrligen min dag. Mer sånt!

  2. jättebra tips!! :) Det är så härligt att titta in här och läsa dina kloka ord!

    Själv så undviker jag att titta på nyheterna…jag vill hellre höra om goda nyheter och det är oftast inte de som visas. Jag har också en lista på spotify med pepp-låtar som man blir glad av. När jag väljer film vill jag se filmer som inspirerar, där någon lyckas med något de först inte trodde var möjligt.

  3. Följer bloggen kontinuerligt, så inspirerande!

    Jag brukar faktiskt följa nr 8 väldigt ofta. Funkar naturligtvis bäst när det är spontant, och inte vid ett särskilt inbokat möte. Jag brukar börja med ”du, jag har tänkt på en sak och det är att du….”. Personen blir ju så gott som alltid glad, och många gånger får man också tillbaka ”men åh, tack, jag har faktiskt tänkt på att du…” – och så får man höra gott om sig själv också! Att ge komplimanger/ feedback/ beröm/ uppmärksamhet tycker jag inte ska utgå från att man vill höra om sig själv, förstås. Men det blir ändå oftast en win-win av det hela!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.