Coacha dig själv!

Att funderna, ställa frågor och ge feedback till sig själv kring vad det är som gör att man tänker, känner och reagerar som man gör är så oerhört lärorikt! Denna typ av ”vardagscoachning” ger massor av bra saker:

– Bättre självkänsla
– Bättre självförtroende
– Bättre självförståelse
– Smartare agerande utåt
– Undviker konflikter

Det handlar om stanna kvar ett tag till i tankens värld. Att visa respekt för känslor som bubblar upp eller tankar som slår en. Att liksom njuta av dem en stund i hjärtat innan man låter munnen tala. Vad är det som gör att jag känner så sällsamt lugn? Vad kan det bero på att jag blir sårad nu? När har jag känt så här förut? Om jag gör så, vad händer då? Om jag gör så här istället, vilka effekter får det? Om jag gör lite mer av detta, ökar min lycka då? Vilket är mitt syfte med att säga så till henne? Med denna typ av eftertänksamhet förändras livet!

Det är rätt vanligt att man resonerar lite med sig själv och säger t.ex ”Få se nu” eller ”Hmmm, hur var det här nu igen” det är exakt detta, reflektion över nuet, lite andhämtning för att få tid att tänka. Har du några frågor som du brukar ställa till dig själv?

2 kommentarer

  1. Cilla: Ja men borde kunna stanna upp i efterhand för samma effekt. Men men, varje gång man gör det så känns det bra! Hoppas allt är fint! Vi hörs vännen.

  2. Jag önskar att jag kunde bli bättre på att stanna upp i stunden. Måste nog börja träna på det…iallafall när kidsen sover :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.