När jag började intressera mig för personlig utveckling…

Detta skrev jag 2006 då jag började intressera mig på allvar för personlig utveckling:

Jag förstod först inte vad mina reaktioner berodde på. Jag förstod inte ens alltid mina ord. Efter forskning i böcker, allt från psykologilitteratur till böcker av Dalai Lama, läsning på Internet och samtal med proffs, har jag djupdykt och lärt känna mig själv. Jag är en ny person för mig nu. Jag har gått från 2D till 3D. Jag har gått från yta till djup. Jag är intressant nu. Jag förstår mig själv på ett nytt sätt nu. Jag har fått en logisk helhetsbild. Det var viktigt. Livsviktigt. Den här tjejen skulle jag vara med hela mitt liv, oavsett vad som hände med allting runt omkring. Så känns det. Jag har lärt känna en tjej, och den tjejen är jag.

Det känns som att livet var så fattigt innan jag började ta tag i den jag vill vara resten av livet! Jag lär mig hela tiden nya saker, hur jag fungerar i olika situationer och varför jag reagerar på olika sätt i dessa lägen. Samtidigt har jag fått förståelse för hur komplicerad en människa är. Om andra människor beter sig konstigt, oberäkneligt och till och med sårar andra så beror det på någonting. En frisk människa vill inte såra någon eller göra någon annan illa tänker jag.

Genom att lära känna sig själv blir det lättare att kommunicera och att förstå andra. Nu kan jag till exempel oftare avgöra varifrån en känsla (min eller någon annans) kommer ifrån och låta bli att låta den påverka mina ageranden mot andra och mig själv.

Underbara människor – var snälla mot er själva. Det är ju dig själv som du ska vara med hela livet. Lär känna dig själv, ta hand om dig själv och älska dig själv – så kommer du också att ha lättare att älska livet och allt vad det har att ge!

4 kommentarer

  1. Terese: Va trevligt att du följer mig blogg och att du kommenterar! :) Personlig utveckling är en ständig resa och om viljan finns där så kommer mycket automatiskt! :) När du tar hand om dig själv får mycket mer att ge andra också, en positiv spiral! Vi hörs igen!

  2. Vad härligt det låter! Jag har oxå som mål att komma dit du är nu en vacker dag :) Men det ser ut att ta lite tid tyvärr. Mycket och många andra som kräver sitt från mej ;)
    Följ din gamla blogg några månader, men aldrig skrivit någon kommentar. Men nu så!
    Kram Terese!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.