Drömcoachning: Låt ditt undermedvetna coacha dig!

Att låta sitt undermedvetna vara coach när man sover låter kanske flummigt, men det är också fantastiskt.

Vare sig man vill det eller inte så blir man coachad av sina drömmar, det är jag övertygad om. Även om man inte vill ta åt sig vad drömmarna vill säga så påverkas vårt undermedvetna av drömmar och på så sätt påverkar de vårt beteende och våra känslor. Ett tydligt exempel på drömcoachning är när man drömmar samma dröm gång på gång. Drömmen ger sig inte förrän man har förstått! När man väl tar till sig drömmen, och försöker förstå vad den vill säga, så försvinner drömmen, så har det fungerat för mig flera gånger i alla fall. Känner du igen det?

Så, hur går drömcoachning till? Jo, välj något du skulle vilja bli coachad i, någon utmaning du vill ta tag i, någon knivig situation du står inför, något du har svårt att ta till dig, kanske ett vägval i livet eller bara ett val inför för nästa dag. Sedan säger du till dig själv att du vill drömma om detta och att drömmer ska ge dig inspiration/ visa dig vägen/ hjälpa dig att göra det rätta – vad du själv vill. Fundera kring detta coachämne innan du somnar och kom ihåg att be ditt undermedvetna att förmedla drömmen till ditt medvetna när du vaknar- är en fördel om du minns drömmen :). Min erfarenhet säger att för det mesta så kommer du att minnas vad du drömt. Sedan gäller det att tyda drömmen. Att tyda drömmar är spännande. Ofta kan du finna symboliska saker eller situationer som speglar det ”verkliga” livet. Det finns mängder av böcker och webbsidor om detta som ger en bra grundkunskap och rätt tänk, men oftast finns svaret inom dig. Jag litar på min intuition när jag tolkar drömmar!

Visst är det härligt med denna fantasivärld som vi somnar in i och sedan med hjälp av metaforer och substitut på något vis tar med våra vanliga liv in i denna värld, både våra tankar, känslor, vår framtid och vår historia.

Vad tänker du kring drömmar? Brukar du försöka tyda dina drömmar? Har du haft en återkommande dröm som velat berätta något för dig? Har en dröm hjälpt dig någon gång? Berätta vad du tycker och känner kring detta spännande ämne!

6 kommentarer

 1. Precis som Cilla så drömde jag mycket innan jag fick min dotter. Förlossningen (bla att jag födde en fläskfilé eller en grön bebis haha) och om att bli mamma.
  Nu drömmer jag inte lika mycket och har svårt att komma ihåg drömmar, men har heller inte övat mig i att minnas dom. Ska prova!

  1. Det kanske är så att vi drömmer så vi kommer ihåg det när vi behöver det, exempelvis inför en förlossning. För mig har det verkligen fungerat att be om att få hjälp i drömmarna!

 2. Det är jätte spännande med drömmar. Just nu drömmer jag väldigt ofta och väldigt verkliga drömmar om förlossningen. Jag säger bara stort tack till mitt undermedvetna som hjälper mig med förberedelsen.

  1. Ja det är ju perfekt, vilken service vi kan få i drömmarna! Kram till dig finaste!

 3. Jag tänker mycket kring mina drömmar för jag tror precis som du att dom har något att säga till oss. Det finns många experter som kan hjälpa till med drömtolkning, men precis som du skriver tror jag att det allra viktigaste är att säljv reflektera över vad drömmen kan vilja fömedla.

  Jag har haft många återkommande drömmar igenom livet. Nu för tiden är jag alltid väldigt uppmärksam när jag drömmer det jag kallar för ”stressdrömmar”. Du vet en sån dröm man har en tid att passa och allt går fel, man irrar omkring och får liksom inget gjort. Det är en väldgit tydlig signal till mig att lugna ner livet lite.

  1. Ja det är ju häftigt hur en dröm kan återkomma flera gånger, liksom för att säga ”Lyssna på mig då!” och sedan när man tar till sig och funderar så brukar den försvinna.

   Jag träffar ofta min mamma i drömmarna, i natt tog vi en fika tillsammans med min pappas nya ”tant”. Det var trevligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.