Coaching: Välj en god intention

Att välja en intention med din kommunikation är smart, det kommer att ge dig makten att påverka olika situationer. Jag brukar ofta börja dagen med att välja en intention med den dagen, om jag till exempel ska på ett viktigt möte kanske min intention är att vara ”Öppen för nya idéer och kreativ”, en annan dag kanske jag ska umgås med vänner och då kanske min intention är ”Att slappna av, ha roligt och ge tid åt mina vänner”. Att välja intention på detta vis är ett sätt att ta ansvar för att nå dit man vill. Det är också smart att välja intention inför specifika situationer, till exempel inför ett telefonsamtal. Om du inte ser upp kan du ha en intention som inte är bra för dig. Det kan vara att trycka ner andra, att ge igen eller något annat.

Med en klok och positiv intention ökar chanserna att resultatet blir bra. Att ha en god intention kan innebära att du behöver säga till på skarpen och vara tuff mot någon, då du till exempel har intentionen att hjälpa personen. Att ha en god intention är inte att vara trevlig och snäll jämt. Om du till exempel låter bli att tala om när någon gör fel för att vara snäll så gör du bara personen en björntjänst.

Ta och lämna en kommentar och berätta vad du tycker om detta tips!

9 kommentarer

  1. Ja men visst blir det så mkt bættre nær ”man” sætter upp målbilder med fokus på tillstånd. Jag har inte anvænt det ænnu som ett mål før dagen, møtet eller så, utan mer før livet generellt. Hur vill jag att jag ska vara genom mitt liv? Jo jag vill tex, ha energi, lugn, harmoni, glædje. Och så gæller det ju att gøra val som liksom hjælper mig sjælv på traven till att uppnå just det ! :)

  2. Jag tycker det låter super bra! Skal tænka på det!
    Som Hanna skriver kan det vara lætt att glømma. Men med lite træning kanske man kan få in det i de flesta situationer!?

    1. Caroline: Ja det är en utmaning och man ska inte pressa sig för hårt utan testa när man kommer ihåg det. Om det funkar gör man det igen tror jag mer eller mindre medvetet! :)

  3. Jag tror helt och hållet på det! Hjärnan och våra tankar styr mycket över hur vi mår, psykiskt men även rent fysiskt. Och vi kan, genom positiva tankar och tacksamhet till livet, styra vår inställning och hur vi mår. Livet blir roligare och vi blir mer harmoniska och om vi är lugna och positiva påverkar det också kroppen positivt. Jag tror absolut att vi kan påverka kommunikation och olika möten genom en positiv inställning. Likasom att negativ energi smittar av sig, så gör även positiv energi det. Om jag möter en person som ler och ser genuint glad ut, så kan jag inte låta bli att bli glad själv. Tänk om alla kunde få vakna varje dag och känna att det här kommer att bli en bra dag och jag är positiv och lugn. MEN, det är lättare sagt än gjort. Kräver träning…

    Snygg design på bloggen och fina bilder! Jag tittar varje dag, men prioriterar inte alltid att kommentera (småbarnsförälder som jag är).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.